petak, 2. rujna 2011.

Male komunalne akcije - najave


Blog 'Podsljeme
Dragi susjedi,
Blog 'Podsljeme' (http://podsljeme.blogspot.com) nastao je sa ambicijom da potakne raspravu i udruživanje... Sa ciljem ostvarenja velikih potencijala našeg krasnog Podsljemena, a ako pogledamo i šire- cijelog Prigorja.

Za početak, gledamo uže. Za probu. Valjda se bu primilo... Ima li zainteresiranih za *zajedničko promišljanje sadašnjosti i budućnosti* ?
A za rješavanje zajedničkih problema?

Tu je stisni skromni popis tema, koje treba kritizirati i doraditi. Uglavnom, od šireg krug ljudi se očekuje doprinos i podrška. Tko hoće, potrudit će se razumjeti natuknice i javiti se za pojašnjenje i nadogradnju. Takvi će biti rijetki, ali utoliko vredniji.
Puno više će biti sićušnih duša sa talentom za sprdanje:(
Neke ideje su glupe, neke nisu. Neke treba odbaciti, a puno vaših priloga treba umetnuti.

Popisati-Raspraviti-Realizirati-Uživati u plodovima!
Pošaljite svoj doprinos na podsljeme@yahoo.com

Možemo neobavezno blebetati, a ako bude dostojnog interesa- lako ćemo organizirati forum, skup građana ili sličnu veselicu. Mogla bi se i neka udruga izroditi...

Hajde da barem složimo neko dječje igralište u Trnavi! Postoje razni načini da se to ostvari, a postoji i potreba... Ako postoji volja, sve je rješivo.

Hvala na razumijevanju i pomoći.
Sa poštovanjem, Davor Špoljarec, M. Trnava 13



Novi golovi i koševi na igralištu u Bidrovečkoj
Planira se i uređenje nogometnog igrališta NK Prigorje uz osnovnu školu Markuševec gdje će se graditi potporni zid, tribina i svlačionica

Športsko igralište na Bidrovečkoj cesti uz Društveni dom Bidrovec uskoro će biti kvalitetno mjesto za rekreaciju jer se planira potpuno uređenje igrališta u skopu malih komunalnih akcija Vijeća gradske četvrti Podsljeme. Nakon što se zamijeni postojeća ograda oko igrališta, golovi i koševi te iscrtaju linije, igranje nogometa ili košarke moglo bi privući mnoge željne sporta i razgibavanja.
Na nogometnom igralištu NK Prigorje uz osnovnu školu Markuševec gradit će se potporni zid, tribina i svlačionica. Ukupna vrijednost uređenja ovih igrališta je oko milijun i 113 tisuća kuna, a Vijeće ove godine raspolaže s oko 8 milijuna i 167 tisuća kuna. /Autor:Tanja Molvarec/


Bus za stanare u najvišem djelu Markuševca
Preko Deščevca, Prostišna, Jordanića i Fuljatkovog brijega pa natrag prema Markuševcu planira se osposobiti autobusna linija.

Vijeće gradske četvrti Podsljeme je u sklopu malih komunalnih akcija donijelo odluku o pokretanju mini bus linije u dogovoru sa ZET-om na Markuševcu koja bi povezivala četiri ulice do kojih stanari teško dolaze jer nema nikakvog javnog prijevoznog sredstva.

Stoga su u Vijeću prepoznali njihov problem i odlučili izdvojiti 300 tisuća kuna za autobusnu liniju koja bi se kretala od Markuševca preko Deščevca, Prostišna, Jordanića i Fuljatkovog brijega pa nazad prema Markuševcu.
- Stanari imaju puno za hodati i to uzbrdo jer je riječ o najvišem djelu Markuševca pa smo na ovaj način odlučili olakšati im život. Nije u redu da ne postoji neki autobus kojim bi se koristili- kazao je Drago Topolovec, predsjednik Vijeća četvrti Podsljeme i dodao da očekuje će linija biti gotova potkraj ove godine. /Tajna Šanjug/


Markuševec dobiva dom za stare i nemoćne, fontanu i zelene otoke - Obnoviti će se Ferenčakov mlin u Bidrovcu
Vidovečka područna škola, kanalizacija i plin upitni

Projekt za gradnju doma za stare i nemoćne u zagrebačkom naselju Markuševec je dovršen. Njegova lokacija će biti kod dječijeg vrtića. Nemogućnost smještaja starijih i nemoćnih u gradske domove umirovljenika uskoro bi trebala biti ublažena gradnjom jednog doma u četvrti Podsljeme, točnije u Markuševcu. Projekt je dovršen, a trebao bi se graditi uz dječji vrtić.
Dom za starije i nemoćne primit će osamdeset korisnika u stacionaru i dvadeset u dnevnom boravku.

No, sigurno će se mnogo mještana razveseliti uređenju središta Markuševca. U zgradi je projektna dokumentacija za gradnju fontane i zelene površine po otocima do osnovne škole.

Gradska četvrt Podsljeme ima i raritetni turistički objekt, a riječ je o mlinu Ferenčak u Bidrovcu. Iz budžeta malih komunalnih akcija uredit će se njegovo krovište i stolarija, za što će se izdvojiti 250.000 kuna.

Proračun četvrti umanjen je milijun i 400 tisuća kuna, ali to ne bi trebalo utjecati na gradnju komunalne infrastrukture. No, stanovnici Vidovca zabrinuti su zbog gradnje kanalizacije i zamjene dotrajalih azbestnih cementnih cijevi koje pucaju, te nedostatka plina. /Tajna Šanjug/

Nema komentara:

Objavi komentar