subota, 29. rujna 2012.

Gradečak - Nepoznata piramida u blizini Zagreba???







Za vjerne čitatelje bloga Markuševec ovaj opširan elaborat koji otkriva mnoge nepoznate fakte u svezi postojanja „Nepoznate piramide Gradečak blizu Zagreba???“ zajedno su obradili i uredili IVAN ROČIĆ, MARIO SLUNJSKI I PROF. ING. STJEPAN HORVATIĆ pisac svih tekstova, inicijator istraživanja i autor svih fotografija. Zagreb, Markuševečka Trnava, Bidrovec,  lipanj 2013.




Semir Sam Osmanagic
Adresa: 918 Hill Road Houston, Texas 77 037
Emai1:osmanagic@msu.com.

Nepoznata piramida u blizini Zagreba ???

Štovani gospodine Osmanagić,
s velikim razlogom u medijima pratimo sva Vaša antropološka i arheološka otkrića i istraživanja, kao i sve promjene koje donose priče o bosanskoj piramidi Sunca u Visokom. S puno zadovoljstva to činimo, jer nam svi vaši dosada otkriveni i javno obznanjeni arheološki nalazi govore, da su u daleka prethistorijska doba na tlu južne Europe stvarno postojale napredne i vrlo razvijene civilizacije.

Zato bi voljeli kad bi u BiH stvarno osnovali centar za antropologiju i arheologiju koji bi činio znanstvenu jezgru za projekt bosanskih piramida i ne samo njih, več i drugih, koje su zasada javnostima nepoznate, a koje postoje u južnoj Europi. Evo jedne širim javnostima nepoznate piramide s imenom Gradečak, iako se ona nalazi u Podsljemenu, pod Medvednicom, od centra Zagreba udaljena samo 1O km. Stoga mislimo da bi vrijedilo da ju Vi donekle istražite, pa vas lijepo molimo da i nju stavite u svoj program istraživanja, jer bi iskreno voljeli, da možete utvrditi, da Ii i ona proizvodi izvjesne količine energije koja se kreče prema svemiru, ali i to, da li je i ona u nekoj energetskoj i komunikacijskoj vezi s piramidom Sunca u Visokom, u BiH.

Samo 10 km od centra Zagreba, u podnožju Zagrebačke gore, točnije u Markuševečkoj Trnavi, odnosno Bidrovcu od pradavnih vremena nalazi se poznati piramidalni vis Gradečak, njega je navodno izgradila i obradila neka nepoznata civilizacija i zato ima sve karakteristike prirodne piramide. lnače, mještanima je poznato da je na toj piramidi (koja se od davnina zove vis Gradečak) postojala i nekakva tvrđava. Prema poznatim predajama do nje se dolazilo s površine ili iz mreže tunela koji su se protezali ispod piramide sve do vrha piramide ili visa, visokog cca 125 metara. Prema pričanjima ili predajama znamo da unutar piramide ili visa Gradečak postoje spletovi prolaza, nekakve prostorije i tuneli postavljeni u obliku spirale. To su posve slučajno otkrili mještani kada su u podnožju visa Gradečak kopali temelje za svoje kuće. Na nekoliko mjesta u podnožju piramidalnog visa Gradečak, mjestani su otkopali kamene zidove, tunele, terakota/keramiku, rimske novčiće, kockice ili kvadratiče pirita (tvrde rudače -legure od elementarnog željeza i sumpora. Kad se kockica ovog pirita s čekićem razbije ima sjaj zlata), groblje i td. Inače piramidalni vis Gradečak izgrađen je u prethistorijsko doba gledan iz blizine ili iz daleka izgleda umjetno, iako na njegovim strmim stranama/padinama raste nisko grmlje, manje drveće itd. Podnožjem visa s njegove istočne strane prolazi cesta iz mjesta Markuševečke Trnave do mjesta Bidrovec (nedaleko kojeg postoji brdo Pečovje, u kojem pak postoje neistražene prethistorijske špilje), tuda je nekada davno prolazio i važan rimski magistralni put po kojem su putovali Rimljani (a možda još i prije njih neke druge nama nepoznate civilizacije) išle su od Jadrana, odnosno od današnjeg Splita (Dioklecijanova grada), Zadra (Zare) do Siska (Siscie), Andautonije (rimskog grada) Markuševečke Trnave, Bidrovca, Varaždinskih termi i dalje skroz do rimskog grada Carnunturna (na Dunavu) iskopine ovog rimskog grada još su žive i nalaze se na sredini, točnije između grada Beča i grada Trnave u Slovačkoj.
Štovani gospodine Osmanagić, u prilogu Vam šaljemo slike visa ili piramide Gradečak i sliku jedne kuće (s oštečenjima). Kuća je inače izgrađena u podnožju piramide / visa Gradečak na čvrstom i ravnom terenu, kuća se raspukla na pola, jer jedna njena polovica tone u neku nepoznatu, u davnini izgrađenu podzemnu prostoriju ili nepoznati tunel, to pokazuju postojeće pukotine i ostečenja na fasadi kuće.

Gospodine Osmanagić, voljeli bi da nam javite jeste li dobro primili ove naše informacije. Naposljetku, želimo Vam u vašem svakodnevnom radu puno novih uspjeha i zadovoljstava, koja će vam donesti obilje zdravlja, radosti i željena dobra.
Sa štovanjem
Prof. ing Stjepan Horvatic i gospodin Mario Slunjski,
Email: stjepan.horvatic4@zg.t-com.hr
www.prof.-horvatic-knjige. bloger hr.
U Zagrebu, 23.02.2013.

Vis Gradečak snimljen s istočne strane

 Vis Gradečak snimljen s južne strane



Utjecaj podzemnih tunela na kuću u blizini piramidalnog visa Gradečak (2013) !?










Uskoro donosimo osvrt na reportažu objavljenu u Večernjem listu: dr Osmanagić "Moje piramide ruše modernu znanost".









Nema komentara:

Objavi komentar