nedjelja, 30. studenoga 2014.

Svakodnevnica 8




80 GODINA ŠKOLE U VIDOVCU
Piše Lidija Kralj /15.06.2015./


Šaljem Vam nekoliko slikica sa prekrasnog događanja, 11.lipnja 2015. u školi Vidovec i navečer iz Vatrogasnog doma u Vidovcu.
Na taj dan obilježavao se DAN ŠKOLE, i to točno 80 godina. U školi, taj dan bile su sportske igre, izložba starina, izložba školskih učila, igrale su se društvene igre i sveprisutna multimedija.
Program je trajao cijelo popodne. 
Navečer, u vatrogasnom Domu bila je upriličena promocija knjige; 80 GODINA ŠKOLE U VIDOVCU 1935- 2015.




















Uskoro knjiga „Šetnja zagrebačkim Podsljemenom i Medvednicom“
Piše Stjepan Horvatić /12.06.2015./

VIDOVEC
U trenutku kad ove 2015. godine Osnovna škola u Vidovcu slavi 80. godina svog postojanja, prof. STJEPAN HORVATIĆ, autor brojnih stručnih knjiga, publikacija iz grafičke struke i drugog, napisao je interesantnu knjigu s naslovom VIDOVEC. Knjiga s naslovom VIDOVEC biti će posebno interesantna svim Vidovčanima, ali i mnogim drugim čitateljima koji su nekada završili svoje školovanje u Osnovnoj školi Vidovec. Knjiga će biti interesantna i čitateljima koji su ponekad dolazili poslom samo u obilazak poznatog mjesta Vidovec. Na nekim starim fotografijama mnogi Vidovčani i drugi akteri moći će pronaći sebe na priloženim slikama naći svoja mala sela i autohtone stvari, predmete, itd. Čitatelji će u ovoj knjizi posvećenoj njihovom Vidovcu moći s interesom pročitati pored poznatih povijesnih fakata i neke njima zaista nepoznate povijesne fakte, na primjer. kako je donijeta važna odluka da se u Vidovcu ima izgraditi osnovna škola, i ne samo to. već mnogo toga drugog njima nepoznatog, na primjer, što se sve događalo u daljoj i bližoj prošlosti u Vidovcu i u njegovoj bližoj okolici. Sve fakte autor je dokumentirao i bogato popratio s autentičnim povijesnim zapisima i slikama fotografijama. Više jedinstvenih fotografija u bojama, u nekoliko prošlih godina je autor sam snimio s raznih mjesta i jedinstvenih pozicija, pa će fotografije u bojama dati čitateljima i drugirn korisnicima cjelovitu sliku mjesta VIDOVEC.

NAPOMENA: Bude se moglo prikupiti dovoljno sredstva od donatora i od većeg broja interesenata, odnosno kupaca, ova zaista rijetka knjiga ugledat svjetlo dana, odnosno, bit će otiskana za sve kupce. Zainteresirani kupci svoj interes za kupnju knjige VIDOVEC mogu prijaviti na tel.: (01) 2980 — 543. prof. Stjepan Horvatić. Što će biti više interesenata — kupaca, to tiskana knjiga biti jeftinija.

Dio rukopisa od ove knjige VIDOVEC. autor prof. Stjepan Horvatić će iskoristiti i ugraditi u sadržaj osebujne knjige od više stotina stranica, ista će imati naslov:

„Šetnja zagrebačkim Podsljemenom i Medvednicom“



Proslava  godišnjice posvete crkve svetih Šimuna i Jude Tadeja u Markuševcu 07.lipnja 2015.g.

Šimunje - Odabrane fotografije

Snimila Lidija Kralj /07.06.2015./











Poziv
Piše Lidija Kralj /25.05.2015/

Dođite u Šimunskoj narodnoj nošnji u nedjelju 07.06.2015.
na snimanje zajedničke fotografije  i na
proslavu posvete crkve Sv. Šimuna Jude Tadeja.
Obavijestite Vaše bližnje. Budimo ponosni na svoj kraj i svoju narodnu nošnju.
Veselimo se događaju i sa radošću obucimo narodnu nošnju.

Fotografija će ostati i kad nas više neće biti.



Biciklijada Vida Ročića 06.06.2015.

Piše Danijel Subotić /22.05.2015./

Poštovani, pozivamo vas ovim putem da nam se pridružite na Biciklijadi VidaRočića koju organiziramo 06.06.2015. od 10h sa startom sa igrališta OŠ Markuševec. 

www.facebook.com/BkVidRocic

Predsjednik - Danijel Subotic 091502 55 67
Dopredsjednik - Luka Istuk 099 518 46 22
Tajnik - Silvio Habazin 091 460 98 02

Lijepi pozdrav

Predsjednik kluba Danijel Subotić




PLAKAT:

Nema komentara:

Objavi komentar