petak, 26. kolovoza 2011.

Čestitke i pozdravi


Gospodin Ivan Dokuš najstariji Markuševčan!
Piše Branko Puntarić /18. 01. 2012/

Stogodišnjak Ivan Dokuš
29. prosinca 2011. u Markuševečkom Popovcu kčb.12 dogodio se nesvakidašnji događaj. Tu se skupilo 5 generacija obitelji Dokuš. Zašto?

Da proslave ni više ni manje nego 100. rođendan najstarijeg Dokuša. Djede Ivana Dokuša. On je najvjerojatniji najstariji Markuševčan. Iako nije Šimunčan po rođenju (rođen je davne 1911 u Gornjim Kusonjama u općini Podravska Slatina od oca Đure i majke Antonete Simoneto Gaitano, porijeklom iz Italije) smatra se Šimunčanom jer ovdje živi već dugi niz godina doselivši se početkom 20-tih godina prošlog stoljeća.

Pučku školu polazio je u Bidrovcu, gdje je upoznao svoju buduću suprugu Baricu Čoček. Imali su 6-tero djece: 2djevojčice i 4 dječaka. Deda Ivan sada ima 9 unuka,14 praunuka i 2 prapraunuka.
Kao dijete preživio 1.svjetski rat, a u 2. svj. ratu je bio domobran. Veli da nikad nije pucao iz puške. Za njegova života se na ovim prostorima izmijenilo 6 država: Austro - Ugarska, Država SHS, Kraljevina Jugoslavija, NDH, SFRJ, Republika Hrvatska, a svi mu želimo da doživi i EU.

Gospodin Dokuš je još relativno dobrog zdravlja, iako ga misli često odvedu u dane mladenaštva i dječaštva, pa znade izmoliti onako za sebe Očenaš na talijanskom koji ga je naučila njegova majka. Ivanu želimo još puno zdravlja, a sam Bog zna koliko će još doživjeti rođendana.

Tri generacije obitelji Ivana Dokuša, sin Mirko, unuk Mario i praunuk Franjo

Puno pozdrava! Branko Puntarić
PS. Gosp.Ivan Dokuš je otac mog šogora Mirka koji je oženio moju sestru Šteficu.Čestitke
Čestit Božić i Novu 2012!
Želi Vam Marijan Kravaršćan s obitelji

Blagoslovljen Božić i Sretna Nova Godina!
žele Vam  Ana i Ivan Kirin

Sretne Božićne i Novogodišnje blagdane!
želi vam Vam Valentino Ročić
Gospodine Ročiću!
Vama i vašoj obitelji, svim našim vrijednim suradnicma,
našim dragim Šimunčanima – Markuševčanima, Prigorcima
i svim čitateljima našeg bloga diljem kugle zemaljske
Sretan i blagoslovljen Božić
Srdačno Ljubica PošćićSretan i blagoslovljen Božić i Sretnu Novu godinu
svim čitateljima bloga, našem uredniku i suradnicima, planinarima, šetačima i svim dobrim ljudima gdje god oni bili !!!
Ivan, Zvjezdana i Marko Šantek


Božić!
Poštovani gospodine Ročiću!
Srdačan pozdrav Vama i Vašoj obitelji.
Vaša Ljubica Poščić


Dragi Ivan i Nada !
Sretan Božić i Sretnu Novu godinu!
Od srca vam žele Ivka i Franjo

Zvončići, bombončići i oraščića dva
svjećicu na grančicu neka cijelo drvce sja.


Dragi Šimunčani i "dotepenci", dragi čitatelji bloga! I ova godina je prošla i puno toga nam je donesla a kaj nam bude donijela 2012.? Živi bili pa vidjeli!
Sretan Božić, sretnu, uspješnu i sa manje bolnih rezova Novu 2012.
Neka nam se ispune sve naše želje.
Od srca Vam želi, Ivka Ježić

Sretne i blagoslovljene Božićne blagdane uredniku i njegovoj obitelji, pogotovo siromašnim i bolesnim sugrađanima, svim vjernicima naše župe kao i svim čitaocima i suradnicima naših stranica.
Mirko Tot s obitelji

Bok Ivane! Ovom prilikom želim svim našim mještanima, čitateljima našeg bloga, našim suradnicima, Tvojoj obitelji i svim ljudima dobre volje, poželjeti
Sretan i blagoslovljen Božić
a tebi Ivane velika hvala za sav tvoj trud i napor da našim potomcima ostane pisana riječ, kao podloga za nastavak ovog što smo mi započeli. 
Branko Lukačin
 Čestitam Tebi i Nadi, svim svojim starim pajdašima, čitaocima i suradnicima bloga
Sretan i blagoslovljen Božić
Zvonko Šimunjak  Javila nam se Ivka
Piše Ivka Ježić /11.08.2011./
Poštovani gosp. Ročić, poštovani čitatelji!
Evo da vam se javim da ne mislite da sam Vas i Markuševec blog zaboravila. Tek sada smo bili smo na odmoru, jer smo nakon povratka iz Njemačke bili prisiljeni renovirati cijelu kuću. Nismo bili umorni od posla nego od napornih radnika. No i to je prošlo.
Posjetili smo puno mjesta oko Zagreba i Hrvatskog primorja. Nažalost moram kazati da je Markuševec zaostao u razvoju. Ovo je velika primjedba.
Apeliram, odgovorni učinite nešto! Markusevčani trgnite se! Za sada bi bilo dosta špotancije.
Lijepi pozdrav Vama i čitateljima!
Ivka Ježić


Uskrsni ugođaj u Markuševcu
Kako ove godine Uskrs, najveći katolički blagdan, dolazi na datum 24.travnja, cvijeće je u punom proljetnom cvatu, pa je tako i centar Markuševca osvanuo prigodno ukrašen za taj veliki blagdan. Uskrsne pisanice izradio i oslikao je majstor Vid Sitar. Sretan Uskrs svim posjetiteljima bloga, svim šetačima, planinarima i svim dobrim ljudima ma gdje bili!
Ivan i Zvjezdana Šantek


Svim čitateljima Bloga-Markuševec
sa starom
VUZEMSKOM ČESTITKOM iz 1943 Godine

Sretan VUZEM želi
Zvonko Šimunjak sa ObiteljiIspravak i čestitka, Ljubica Poščić /20.12.2010./
Skoro od osnutka vaseg bloga redovito ga posjecujem i u meduvremenu, mogu reci lijepo je napredovao. Imam samo rijeci pohvale za njega. Nedavnom posjetom na vas blog, ostala sam ugodno iznenadena ugledavsi naslov, Ulicama kruzim - *Ulica Mrzljak u Markusevcu* a uz to sliku sa skulpturama moga brata Vide u dvoristu nase kuce u Sitarima. U komentaru uz tu sliku potkrala vam se mala greska u prezimenu moga brata. Nije Simunjak vec Vid Sitar.
*** Sretan i Blagoslovljen Bozic, a u Novoj 2011 puno srece i zdravlja ***
iz daleke Njemacke zeli vam Markusevcanka-Simuncanka, Ljubica Poscic r.SitarČestitke i pozdravi *** Šimunčani, Sretan Vam Božić i Godina Nova *** poslao Branko Lukačin /21.12.2010./ Sretan Vam Božić i Blagdane ove, još par dana i eto nam Godine Nove! / Neka vam Božić ispuni srca to je više od dara,a svu tugu i boli što srca para neka uzme godina stara. / Mir i blagoslov Božji neka plamsa u nama, novorođeno djetešce neka uvjek bude sa Vama. / Dječicu Vašu učite već od malih nogud da se mole i za vas dragom Bogu. / Zdravlje i dobrota neka Vas prate, a sanjke sreće 2011. neka u Sveti Šimun svrate.

Blagoslovljen Božić puno uspjeha, zdravlja i sreće u 2011. godini80 ruža za 80. rođendanNaša mještanka Barica Šelendić proslavila jubilej


Prije 60 godina Barica Šelendić kao 20-godišnjakinja došla je na tržnicu Dolac. Jučer je za svojim štandom proslavila 80. rođendan i 60 godina rada na toj tržnici.
Uprava tržnice Dolac je Baricu iznenadila malim slavljem i lijepim darom, donijeli su joj 80 ruža.
Obitelj joj je htjela, kako kažu njezin zet Ante Čačić i kćerka Ivanka, prirediti feštu povodom tako velike obljetnice ali ona je kao i svih ovih 60 godina rano jutrom otišla na Dolac.
Njezin je život tržnica . Ona je cijeli svoj život na tržnici kaže njezin zet Ante. /Izvor Večernji list 25.03.2010./Baka Jagica Šimunjak proslavila 88. rođendan

Ivane,
ova vijest o jubilarnom rodjendanu Barice Šelendic potakla me je da posaljem i objavim da je moja mama Jagica Šimunjak proslavila svoj 88 rodjendan.
Ideja je perfektna da se objave rodjendani osoba starijih od 80 godina i da vidimo tko je najstariji Simuncan ili Simuncanka

Moja mama je proslavila svoj rodjendan u krugu obitelji moje sestre Dragice Šmic, a ja moram iskreno priznati da me je sram sto nisam i sam tamo bio.
Na slici su Neven Šmic, Dragica Šmic, Jagica Šimunjak, Kreso Brandt, Alica Brandt
Stoji Pavao Šmic i Petra Brandt.
Pozdrav Zvonko Šimunjak
P.S. Jagica Simunjak umrla 15.03.2011 u 89 godini zivota.


Čestitke arhiva

/Foto Zvonko Kota/

Sretan Božić i Nova 2010. godina

Božić bijeli radostan i svet,
možda takav jedan dan zbliži cijeli svijet.
Noćas će nas grijati okićeni bor,
a naša srca će sijati kao župni dvor.
Sretan Božić!Tajnik HKUD „Prigorec“ Bernardo Pilatuš čitateljima bloga Markusevec poslao je prigodnu
Uskrsnu čestitiku (ožujak.2009)

/
Foto Zvonko Kota, 2009.g./

Svim suradnicima i čitateljima bloga Markuševec
želim sretne, vesele i uzbudljive
Uskrsne blagdane
/urednik/
Foto Z. Kota
Uskrsnu slikovnu čestitku sa motivom Markuševečke crkve poslao nam je Zvonko Kota


Nema komentara:

Objavi komentar